vrijdag 29 november 2013

Opruimen

Met een man in huis die de kunst van het opruimen verstaat, ben ik al snel de minst georganiseerde van ons twee. Niet dat het tijdens zijn afwezigheid een enorm rommeltje thuis is, maar iets opgeruimder mag het wel zijn. Dat vind ik zelfs. Bij mij blijven de zaken soms iets te langer liggen: de strijk, de prulletjes op de trap of de administratie.
 
 Vaak krijg ik dan ineens zo'n enorme opruimwoede en ben ik uren in de weer om alles weer op orde te krijgen. Om vervolgens met een goed gevoel me voor te nemen deze ordelijkheid bij te houden.
 
Zo ook vandaag.
 
Tot mijn grote schrik bleek ik nog een kookboek te hebben liggen die ik afgelopen zomer van iemand had geleend. Dit had ik natuurlijk, na het lezen hiervan, direct moeten terugbrengen. Is niet gebeurd en nu, maanden later, werd het toch wel eens tijd om het terug te brengen. Als goedmakertje deed ik er een zelfgemaakte tas bij. Een eenvoudig model, zonder voering en snel in elkaar gezet. Deze genante vertoning kon niet nog een dag langer duren.
 



Dat de tas van een stuk overgebleven pvc, dat diende voor Annewieke's schooltas, is gemaakt is een prettige bijkomstigheid. Ruimt lekker op!!!
 
 

vrijdag 22 november 2013

Vacht

Vanochtend was het kraakhelder en bleek het 's nachts flink gevroren te hebben. Wat een pracht tijdens de ochtendwandeling met de hond! Zelfs een hek bleek een wintervachtje te hebben gekregen.



Weet iemand trouwens een leuk, maar makkelijk patroon voor een kerstjurk in de maten 140 en 164?

maandag 18 november 2013

Traktatie

Na lang wachten had Noortje afgelopen weekend eindelijk haar verjaardagsfeestje. Eindelijk, omdat haar geduld beschamend lang op de proef is gesteld. Zeker als je als in juli jarig bent geweest...
 
Het werd een leuke middag met taart, cadeautjes en een uurtje bowlen.

Maar wie jarig is trakteert. Ook als je al in juli jarig bent geweest. De gebruikelijke zakjes met snoep en, veelal, waardeloze mini-cadeautjes als 'afscheidscadeautje' staan mij altijd tegen. Vreselijk om te krijgen, maar zeker ook om weg te geven.
 
Deze sleutelhanger portomonneetjes waren snel in elkaar gezet.
Leuk om weg te geven, maar hopelijk ook om te krijgen...








maandag 11 november 2013

Verjaardagstas

Voor de verjaardag van een vriendinnetje van Annewieke zette ik een bekend tasje in elkaar. Het stofje was nog over van Noortjes schooltas. Te leuk om te laten liggen!
 
 
 

Aan de binnenkant een klein vakje, met daarop een labeltje met mijn naam. Labeltjes heb ik gekregen van mijn schoonmoeder, omdat ze vindt dat mijn tassen wat meer signatuur verdienen. Bij deze!
 
 


zondag 10 november 2013

Gorgeous day in November

Vandaag hadden we weer enorm veel geluk! In tegenstelling tot een zeer druilerige week, waarbij het ook beduidend kouder werd (houtkachel aan!!), was het vandaag voor de verandering weer een prachtige dag! Wat een geluk dat dat iedere keer in het weekend valt!!
 
Aangezien de sneeuwgrens steeds dichterbij komt, kozen we vandaag een wandeling met uitzicht.

 
 Het reservoir bij Glen Fruin is niet bij veel mensen bekend, waardoor het heel rustig wandelen is. Windstilte en sneeuw op de heuveltoppen zorgden voor een ansichtkaartenfoto!

 
Er lag zelfs al wat ijs op de plassen.
 

 
 's Middags nog eventjes naar de Ikea geweest; gelukkig bleven de troepen thuis. Pfff wat een drukte! Heb me redelijk in kunnen houden wat betreft onnodige aankopen. De stoffenafdeling heb ik expres overgeslagen. Eerst maar eens m'n voorraad wegwerken.
 
Maar nu is het toch echt tijd om weer eens achter de naai te zitten!

zondag 3 november 2013

Regen en zonneschijn

Na dagen van heftige (bladeren)regen was vanochtend de lucht strak blauw. Ideaal om Ben Bouie te beklimmen voorals als je als bonus een prachtig uitzicht op Loch Lomond en een besneeuwde top van Ben Lomond krijgt.
 



 
Tijdens de wandeling terug werden we nog getrakteerd op een prachtige regenboog, hetgeen helaas weer regen voor de rest van de dag inluidde.
 
 
Wat ben ik dan toch blij dat ik verder vanuit mijn (door de Aga verwarmde) keuken de herfst buiten kan laten.