maandag 31 maart 2014

Greenhouse

Bijna een jaar geleden verhuisden we naar ons huidige huis. Naast de enorme ruimte die dit huis binnen biedt, is er ook veel tuin. Heel veel tuin. Ergens achterin, in een onopvallend hoekje, staat een 'greenhouse'. Vorig jaar slokte de voortuin al mijn aandacht op; dit jaar is het de beurt aan een langgekoesterde wens: mijn eigen groenten kweken.

Ik ben op het gebied van groentetuinen nogal een...uh...groentje. Mijn tuin in Nederland heeft niet de afmetingen om, naast een terras, een bescheiden grasveldje en een schommel, een plekje vrij te maken voor wat tomaatjes en sla. Maar hier grijp ik mijn kans en waag ik een poging!

Nu de eerste zonnestralen zich aandienen en het ook zonder winterjas wat aangenamer wordt, is het klaar maken van de greenhouse een eerste stap in de goede richting! Laat ik eens beginnen met de ramen lappen!






woensdag 12 maart 2014

Strandtas

Manlief moet voor zijn werk op stap. Regelmatig voor enkele dagen, soms voor een paar weken en af en toe voor een paar maanden. We zijn als gezin wel wat gewend!
 
Ditmaal betrof het een reis naar een warm en zonnig gebied. Ondanks het voornemen om het buitenland-avontuur volledig te benutten door alleen vakanties te vieren in Schotland, greep ik deze gelegenheid aan om manlief op een tropisch eiland te bezoeken. Een weekje zon hadden we wel verdiend!
 
En bij warmte, zon, zee en strand hoort natuurlijk een strandtas. Ik maakte er drie: voor mijzelf, voor de meiden en voor een lief vriendinnetje dat toevallig daar woont.
 
 






 
Een fotootje van de tassen op locatie mag uiteraard niet ontbreken!