zondag 9 december 2018

Ondernemen

Van thuis uit heb ik het ondernemen niet meekregen. Mijn vader heeft tot zijn pensioen bij één werkgever gewerkt en mijn moeder stopte met werken toen ze de kinderen kreeg. Zo ging dat in die tijd.

Maar het ondernemen, in de breedste zin van het woord, zit wél in mijn bloed. Ik word onrustig als ik een lange tijd op dezelfde plek woon, dezelfde werkzaamheden doe, mijn kamer op een bepaalde manier is ingericht. Naar mate de tijd verstrijkt wordt de hang naar verandering groter en wordt ik onrustiger en onrustiger.

Ons Schots avontuur was een welkome afwisseling van het dagelijks leven in Nederland met het vaste stramien, met dezelfde vrienden, in hetzelfde huis. Het leven in Schotland is een verrijking geweest: wie ben ik, wat wil ik, wat wil ik niet... Maar ook de terug verhuizing naar Nederland was (achteraf bezien) weer fijn. Nieuw huis, nieuwe stad, nieuw werk, nieuwe buren.

Nu na ruim drie jaar gaat het roer weer om. Deze zomer! Met het gezin gaan we voor drie jaar in Londen wonen. Dat betekent dat we ons huis en stad (voorlopig) verlaten en onze spulletjes weer oppakken voor een ongetwijfeld mooi avontuur in een heerlijk land.

Bij terugkomst uit Schotland broeide ook al het idee om voor mijzelf te beginnen. Mijn eigen onderneming. Maar ik vond de stap te groot en vreesde dat door mijn driejarige afwezigheid op de arbeidsmarkt mijn zelfstandigheid niet goed zou doen. Dus na een het settelen begon ik aan een leuke en uitdagende baan als directiesecretaresse. Een baan dat veel van mij vroeg en regelmatig behoorlijk uit mijn comfortzone bracht. Met de nodige bloed, zweet en tranen zette ik door. En ik groeide. In de baan, maar ook in mijn zelfverzekerdheid.

Dus toen wij hadden besloten om de stap over het Kanaal te wagen, durfde ik ook hardop te zeggen: ik wil blijven werken, maar dan voor mijzelf! Als Virtual Assistant, waarbij ik vanaf huis andere ondernemers ondersteun in hun dagelijks management. Grote bijkomstigheid is dat ik dit dus ook vanuit Londen kan doen. Dus juni 2018 schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel en sinds die tijd is er een vuur en passie in mijn ondernemend hart ontwaakt. Baan in loondienst is inmiddels gestopt en sta ik sinds deze maand volledig op eigen benen! Wat is ondernemen toch leuk!!Geen opmerkingen:

Een reactie posten